Cestovanie bez hraníc. Tipy na netradičné dovolenkové destinácie.

Cestovanie bez hraníc. Tipy na netradičné dovolenkové destinácie.
Cestovanie bez hraníc. Tipy na netradičné dovolenkové destinácie.

Leto je tu a je čas si ho poriadne vychutnať. Ak túžite po nových a vzrušujúcich destináciách, ktoré ponúkajú nielen krásne prírodné scenérie, ale aj fascinujúcu kultúru a jedinečné zážitky, máme pre vás pár tipov, ktoré vás určite zaujmú.

 

  1. Bagan, Mjanmarsko:

Bagan je jednou z najfascinujúcejších a najmenej presýtených dovolenkových destinácií v Ázii. Toto historické mesto je domovom viac ako 2 000 starobylých chrámov, pagód a budhistických svätýň, ktoré sa vypínajú nad zelenými pláňami. Môžete sa prechádzať medzi týmito úchvatnými stavbami, objavovať ich tajomstvá a vychutnávať si pokojnú atmosféru, ktorá je ďaleko od turistického ruchu. Bagan je dokonalou voľbou pre tých, ktorí túžia po zážitkoch, ktoré nezapadajú do bežných turistických trás.

 

Bagan, Mjanmarsko, tajomné mesto ukryté v džungli

 

  1. Wadi Rum, Jordánsko:

Ak hľadáte dobrodružstvo v rozprávkovom prostredí, Wadi Rum je destinácia, ktorú by ste nemali prehliadnuť. Toto púštne údolie ponúka nádherné skalné formácie, červené piesky a nekonečné možnosti na skúmanie. Môžete sa vydať na jazdu na beduíne, preskúmať starobylé petroglyfy alebo dokonca stráviť noc v tradičnom beduínskom tábore pod jasným hviezdami. Wadi Rum je ideálnou voľbou pre milovníkov prírody a dobrodružstva.

Púšť Wadi Rum, Jordánsko
 
  1. Harads, Švédsko:

Ak hľadáte jedinečné a originálne ubytovanie, Harads je miestom, kde sa splní váš sen. Toto malé švédske mestečko je domovom neobvyklého a kreatívneho hotelu Treehotel. Nachádza sa v stromoch a ponúka rôzne dizajnové izby, ako sú UFO, zrkadlový kockový dom alebo vtáčie hniezdo. Toto miesto je skutočným únikom z reality a umožňuje vám prežiť dovolenku v nevšednom prostredí. Okrem ubytovania môžete objavovať aj okolitú prírodu, vychutnávať si horské túry alebo sa vydať na rybolov do miestnych riek.

Ubytovanie v korunách stromov, Harads, Švédsko.

Tieto netradičné dovolenkové destinácie ponúkajú jedinečné zážitky a príležitosti na objavovanie nových miest. Cestovanie je vzrušujúce dobrodružstvo, ktoré nám umožňuje objavovať nové miesta, stretnúť zaujímavých ľudí a vytvárať nezabudnuteľné zážitky. Nech už sa rozhodnete pre starobylé chrámy v Bagan, púštnu krásu Wadi Rum alebo originálne ubytovanie v Harads, vaša dovolenka bude plná nezabudnuteľných zážitkov a nových objavov. Nech už plánujete cestu vlakom, lietadlom alebo autom, je dôležité mať na pamäti bezpečie a zdravie. Preto je nesmierne užitočné mať pri sebe dezinfekcie alebo čistiace spreje na ruky.

Väčšina chorôb sa šíri cez kontaminované povrchy a prostredníctvom kontaktu s inými ľuďmi. Keď cestujeme, prichádzame do kontaktu s mnohými rôznymi povrchmi a stretávame sa s ľuďmi z rôznych častí sveta, čím sa zvyšuje riziko infekcie. Pocki je skvelým spoločníkom, ktorý vám umožňuje dezinfikovať vaše ruky kedykoľvek a kdekoľvek. Je to jednoduchý spôsob, ako si udržať ruky čisté a ochrániť sa pred chorobami.

Čistiace spreje na ruky, ako je Pocki, sú praktické a ľahko použiteľné. Stačí si sprej vložiť do vrecka, kabelky alebo batohu a mať ho vždy po ruke. Jeho kompaktný dizajn umožňuje pohodlné používanie. Stačí jednoducho stlačiť sprej a aplikovať ho na ruky. Vďaka čistiacej sile Pocki si môžete bezstarostne užívať dovolenku. Nech už ste na pláži, v múzeu alebo na prechádzke po meste.