Pláž, more a Pocki - cestovanie s voňavým čistiacim sprejom je doslova láska

Ak nemáte poruke dezinfekciu alebo si práve nemáte kde umyť ruky, Pocki, čistiaci sprej jednoducho vytiahnite z vrecka. Ak sa chystáte na cesty, bez Pocki sa určite nehnite ani na krok .

Pláž, more a Pocki - cestovanie s voňavým čistiacim sprejom je doslova láska

Stačí, že ich nenápadne vytiahnete z vrecka, položíte na stôl a všetky oči sa uprú na nich. Sú neobyčajné, magické a osobité. Julieta sediac na pláži pri španielskej Valencii naťahuje ruky za farebnými malými krabičkami: Aj ja chcem Pocki! Vyberá si z rôznych farieb obalov, experimentuje a vzápätí si ovoniava dlane. Vreckový čistiaci sprej jej doslova učaroval - a to v rôznych podobách! Nečudo, Pocki sú tak jedinečné, že si z nich ľahko nevyberie ani tínedžerka.  

Horúce, vášnivé, temperamentné a divoké. Aj také vie byť Španielsko. Vraciam sa do neho rada a zakaždým, keď potrebujem dobiť baterky po náročných týždňoch. Dokonale poznám exotický juh i priamočiarosť divokých Andalúzanov. Valencia je tiež láska na prvý pohľad. Človek, ktorý ju už zažil, sa do nej rád vracia, pretože zakaždým je v nej čo objavovať. Aké by však bolo cestovanie po novom bez Pocki?

Pocki ako skvelý spoločník na cestách

Aj vy si ešte spomínate na nedostatok dezinfekcie a antibakteriálnych mydiel po vypuknutí pandémie? Nemáme, teraz nie sú, prídu – dokola sme počúvali tie isté odpovede. Veľa sa však odvtedy našťastie zmenilo. Ak sa chystáte na kratšie či vzdialenejšie cesty, šupnite si do vrecka Pocki.

Nevadí, že poruke nemáte dezinfekciu alebo si práve nemáte kde umyť ruky. Pocki čistiaci sprej jednoducho vytiahnete z vrecka alebo z tašky, nastriekate ho na ruky a vzápätí ich máte čisté, hydratované a navyše aj voňavé.

Pocki je výborný spoločník, nech ste kdekoľvek. Hodí sa do vrecka, dámskej kabelky, na pracovný stôl, ale aj do auta či vašim ratolestiam do školskej tašky. A ak sa chystáte na cesty, bez Pocki sa už určite nehnite ani na krok.

Na letiskách i vo vlakoch vyhráva Pocki

Poznáte to? Letí vám lietadlo. Pred odletom vás však ešte čaká detekčná kontrola. Vyložiť počítač, vybrať si drobnosti z vreciek, možno si budem musieť vyzuť aj topánky. V jednej chvíli sa dotýkate mnohých vecí naraz. Na letiská som zvyknutá, mám ich rada, pretože sa na nich toho veľa deje. Sú akoby osobitným svetom plným ľudí rôznych národností i prelietavých emócií. Najnovšie som si obľúbila ešte čosi. Pri každej ceste vlakom, taxíkom či lietadlom používam svojho voňavého spoločníka Pocki.

Potom, čo na pás vykladám batožinu a kozmetiku, pracovníčka letiska zbystrí pozornosť. Spomedzi zabalenej kozmetiky vyťahuje farebné Pocki a obzerá si ich. Veď kto by nie, keď sú jednoducho neprehliadnuteľné. Sediac v lietadle si čistím ruky a po prílete zisťujem, že akýkoľvek presun v hromadnom prostriedku ma robí na neodolateľnej vôni Pocki viac a viac  závislou.

Vitajte na Estación del Norte vo Valencii

Z malého letiska vo Valencii sa dá metrom veľmi ľahko dostať do centra mesta. Stačí vystúpiť na hlavnej železničnej stanici Estación del Norte. Milujem jej neutíchajúci ruch. Nachádza sa priamo hlavného bulváru a hneď v blízkosti starej býčej arény Plaza de Toros, ktorá aj dodnes slúži pre občasné býčie zápasy. Ide o starú tradíciu, proti ktorej však v súčasnosti vystupuje čoraz viac Španielov.

V Estación del Norte sa môžete kochať krásnymi španielskymi rýchlovlakmi, ktoré sa tu zbiehajú aj z väčších miest ako sú Barcelona alebo Madrid. Každú chvíľu ňou prechádza mnoho ľudí. Turisti si ju neustále fotia, keďže prekrásna historická budova stanice je jednou z hlavných diel známeho umeleckého smeru Valencian Art Nouveau a od roku 1986 sa považuje za národné kultúrne dedičstvo.

Pridanou hodnotou stanice sú aj malé dizajnové obchodíky či skvelá kaviareň. Stačí vytiahnuť Pocki a čerstvý pomarančový džús vám tu s úsmevom naservírujú počas celého dňa aj so skvelou španielskou kávou.

More, pláže a Pocki – dokonalé spojenie

Valencia je domovom nielen pre domácich Španielov, ale aj mnohých prisťahovalcov najmä z Južnej Ameriky. Typická španielčina sa v treťom najväčšom španielskom meste, opradenom množstvom histórie a krásnych zelených parkov, mieša s argentínskym, mexickým či kolumbijským prízvukom. Nečudo, že aj z ulíc a okolitých pláží sa často ozývajú latinsko-americké rytmy a spontánne na nich tancujú ľudia. „Latinos“ si radi nadovšetko užívajú život.

Jednou z obľúbených malebných pláží pri Valencii je L´Amardá, ktorá lemuje otvorené Stredozemné more. Nie je to žiadne populárne letovisko a miestni ju majú veľmi radi aj kvôli malému „chiringuitu“ (letný bar). Pláž má skôr komunitný charakter a v jej okolí sa nachádzajú historické staré domy, ktoré pôvodne patrili miestnym rybárom žijúcich vo svojich komunitách.

V Španielsku sa stmieva oveľa neskôr. Je to spôsobené aj tým, že krajina počas 2. svetovej vojny prešla na stredoeurópsky čas, hoci geograficky patrí do rovnakého časového pásma ako Portugalsko, Island alebo Veľká Británia. Písal sa 16. marec 1940, keď sa v tejto juhoeurópskej krajine večer o jedenástej hodine čas posunul dopredu a zmenil sa na letný. Táto zmena mala priniesť lepšie využitie prirodzeného slnečného sveta, úsporu elektriny a pomôcť fabrikám, ktoré mohli byť otvorené dlhšie. Na jeseň sa už však čas nezmenil a k pôvodnému času sa Španieli nevrátili ani po smrti autoritatívneho Franca. A tak nečudo, že v lete sa tu stmieva pred desiatou.

Počas letných podvečerov ľudia na pláži cvičia jogu a na jeseň, kedy sa počasie mení a dvíhajú sa vlny, sa tu zbiehajú aj miestni surferi. Julieta je mladá Talianka, ktorej otec je prisťahovalcom z Argentíny. Po niekoľkých rokoch života v Miláne našli svoj domov práve v Španielsku. Ak si myslíte, že tínedžeri nemajú žiadny vzťah a prístup k hygiene, ste na omyle. Julieta sa po plážovom volejbale celá od piesku vrhá na Pocki.

Juli skúmavo testuje jedno farebné balenie za druhým. Privoniavajúc k dlaniam zvolá: „Toto chcem!“ Ukáže na žlté Pocki little sweet heart – čistiaci sprej plný štavnatej sladkosti, ktorá doslova pripomína detstvo. A hoci ide o edíciu pre najmenších, zdá sa, že rovnako si ju dokážu obľúbiť aj tínedžeri a dospelí.

Čo je viac, ak svojmu dieťaťu už nemusíte dokola vysvetľovať základné pravidlá hygieny a potreby čistenia rúk v post pandemickom čase? Vďaka prvému vreckovému čistiacemu spreju Pocki už nikdy nebudete musieť prehovárať svoje dieťa na lepkavé gély.

Pocki aj na zábavnú večeru s priateľmi

Niektorí Španieli hovoria: Nežijeme preto, aby sme pracovali. Pracujeme preto, aby sme žili. Aj keď si veľa Slovákov myslí, že Španieli toľko nepracujú, opak je pravdou. Mnohí končia v práci aj o deviatej večer. Ale zároveň tiež platí, že mnohí sú doslova pôžitkári a majú zmysel pre dobré jedlo i krásu.

Viete, aké je typické jedlo pre Valenciu? Uhádli ste - valenciánska paella! V neďalekej Albufere, sladkovodnom jazere, ktoré je domovom mnohých sťahovavých vtákov i pelikánov, sa dokonca pestuje špeciálna ryža na paellu.

Ak neradi zdieľate jedlo s priateľmi, do Španielska radšej ani nechoďte. Dobré jedlo, víno, sladké dezerty či káva aj o polnoci – aj takto chutí španielsky život. Ľudia milujú gastronómiu a všetky pôžitky života. Stretávanie sa s priateľmi je obľúbenou aktivitou mnohých Španielov i prisťahovalcov.

Vo Valencii dokonca žijú aj mnohí Slováci. Medzi nimi aj Lenka a Ivana, ktoré si historické a kultúrne mesto s prístupom k moru a mnohým prírodným krásam doslova zamilovali.

Naše posledné jesenné stretnutie vo Valencii sa nieslo v duchu niekoľkohodinového obeda, ktorý pozostával z niekoľkých chodov. Samozrejme pritom nemohli chýbať ani Pocki, ktorých pridanou hodnotou je, že obsahujú prírodné zložky najvyššej kvality a tým sú pre pokožku nezávadné. Vytiahla som na stôl celé balenie a o Pocki sa strhla doslova bitka. Tak prečo si nedať jeden spomienkový photoshooting?

Vďaka Pocki vaše ruky vždy zostávajú pred i po každom jedle čisté, nelepkavé a voňavé. Výnimočný čistiaci sprej navyše dámam i pánom prináša hlbokú hydratáciu a výživu aj vďaka hydratačnej zložke z opuncie.  A čo je viac ako čistota a príjemná vôňa, ktorá očarí vaše zmysly?

Vyberiete si? Pri Pocki vždy vyhráva vôňa

Pocki® Little Sweet Heart je nasiaknutý vanilkou, kokosom a ananásom. Nech je akékoľvek ročné obdobie, užite si čistiacim sprejom v žltom balení veselú letnú náladu

Pocki® Base&Balance v modrom balení obsahuje vzácne exotické a drevité vône. Kardamóm, agarové drevo, tabak, tonka a pyžmo. Uvoľnite sa a zhlboka sa nadýchnite.

Pocki® Heart&Emotions je čistiaci sprej v ružovom balení naplnený vôňami hrušky, mandarínky, Neroli a Ylang Ylang oleja. Vychutnajte si energetickú a afrodiziakálnu vôňu, ktorá poteší a vyživí vašu dušu a nabije vás emóciami.

Pocki® Pure Clean je čistiaci sprej v sivom balení, ktorý je vyrobený špeciálne pre alergikov a napriek tomu krásne vonia po santalovom dreve a kombinácii vanilky, ruže a jasmíne.

Zelené Pocki® Mind&Motivation prinášajú vlnu energie, ktoré vás doslova zaplaví sviežosťou a dodá vám energiu aj vďaka citrónovému a pomarančovému oleju na zlepšenie nálady.

 

Tak čo, vybrali ste si? Vytvorte si s Pocki jedinečný rituál, ktorý pozdvihne vašu myseľ i náladu v každom dni.